Post-part

OSTEOPATIA LAURA VENTOSA

Dolors pèlvics, dolor de la columna ( lumbar, sacre, còccix), cicatrius, esquinçament muscular o episiotomia, incontinència, disparèunia, anorgàsmia, canvis en els ritmes urinari o intestinal, incontinència o urgència fecal o urinària., pèrdua o alteració de sensibilitat, dolors musculars de la zona glútia o la cama …

Els efectes de l’embaràs i el part sobre l’estructura del cos, són difícils de resoldre completament per sí sols en la majoria dels casos.
El cos ha de tornar a retrobar el seu equilibri. Podem referir dolor a la columna, les costelles, patir el síndrome abdomino-pèlvic (dolor per sota del melic) o dolors a la pelvis òssia i el perineu.

Les cesàries produeixen bàsicament adherències i fixacions en el teixit. Però, el tall que es produeix en la paret uterina pot generar una restricció de la mobilitat de l’úter en relació a la paret abdominal i les vísceres, així com, en la pròpia motilitat del òrgan, essent la causa de dolors lumbars, alteracions de la bufeta…

En ocasions, a més, la tensió o l’ús d’instrumentació que ha de suportar la pelvis de la mare durant el part pot generar lesions mecàniques i/o estructurals que crearan futures disfuncions com incontinència d’orina i/o fecal, dolor durant les relacions sexuals, irritació de la bufeta, estrenyiment, etc…que es poden solucionar d’una forma relativament fàcil amb el tractament osteopàtic.

D’altra banda, durant la lactància, és comú sentir dolor a la part mitja i alta de la columna. El tractament osteopàtic d’aquestes zones pot alleugerir la incomoditat. L’osteòpata pot, a més, aconsellar les millors postures tant per donar el pit, com per dormir i per a la resta de les activitats diàries.