Drenatge linfàtic

OSTEOPATIA LAURA VENTOSA

Retenció de líquids, edema corporal o facial,embaraçades (prevencióestries, descàrrega de cames), post-cirugia , post-extripaciómamària (mastectomies, adenectomies, ..) síndrome d’immobilisme , hematomes, regenaració de teixitsambferides i cremades, varius, malaltiesrespiratòries, estrès-insomni…

Disminució de dolor artròsic, el dolor artrític o inflamacions cròniques i subagudes

El sistema limfàtic forma part del sistema immunològic de l’organisme, encarregat de protegir el nostre cos, juntament amb el fetge, el timo, les amígdales i la médula òssea…

El sistema limfàtic està format per gànglis limfàtics (petits grànuls) distribuits per tot el cos i conectats entre ells mitjançant una xarxa de vasos limfàtics. Aquestos contenen la limfa (substància que arrossega toxines, gèmens i cèlu·les de desfet).

Aquest sistema limfàtics discòrre anexe al sistema circulatòri

El drenatge limfàtic és una mobilització, amb les mans, del sistema limfàtic , que es realitza de forma rítmica, indolora, suau i seqüencial ,amb la finalitat de redirigir i mobilitzar la limfa que es trova estancada cap al sistema venòs.

Requereix d’un coneixement específic de l’anatomia i la fisiología del cos per la correcta aplicació i eficacia del drenatge.